Akülerde Garanti

Akülerde Garanti

Akülerin garanti kapsamına girip girmediği sorunsalı günümüzde birçok sürücünün merak ettiği bir konudur. Diğer tüm ürünlerde olduğu gibi akülerde de garanti sistemi mevcuttur. Fakat bu garanti sisteminin kendi içerisinde bazı farklılıklar gösterdiğini söylemek de mümkündür.

Aküler Garanti Kapsamına Girer Mi?

Akülerde garanti süresi, akünün satışından itibaren başlar. Garantinin geçerli olduğu süre aralığı ise firmadan firmaya değişkenlik gösterir. Akkaya Otomotiv akü garanti süresi de araç markasına ve modeline bağlı olarak belirlenir. Özellikle bireysel kullanıma tesis edilmiş araçlarda 2 yıl olan bu süre, ticari araçlarda 1 yıla kadar  düşebilir. Akü kontrolü düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Garanti süresi içerisinde arızalanan aküleriniz, Akkaya Otomotiv tarafından tamir edilir. Eğer tamir ile sorunun çözülmesi mümkün değilse firmamız tarafından akünüzün değiştirilmesi sağlanır. Bu işlem sırasında geçen süreç, garantinize eklenir. Ayrıca akünüz garanti kapsamında yenisiyle değiştirildiğinde, garanti süreniz yeniden başlamaz. Kalan süreniz aynı şekilde devam eder.

Bir akü satın alınırken, bu hizmeti sağlayan firmanın garanti koşulları mutlaka detaylı incelenmelidir. Akkaya Otomotiv bünyesinde sunulan hizmet ile ilgili bilgilendirmenin ise müşterilerimize sorunsuz bir şekilde yapıldığını söylemek mümkündür.

Bir Akünün Ömrü Ne Kadar?

Bir akünün ömrünü belirleyen üç etken vardır: Kullandığınız aracın modeli, aracınızı kullanım sıklığınız ve sahip olduğunuz akünün model ve özellikleri. Standart araç kullanıcıları için doğru ve düzenli araç kullandığını varsayımında bulunursak, bir akü ortalama 5 yıl verimli bir şekilde hizmet sağlayacaktır. Eğer bir sürücü aracını olağanın dışında bir süreklilikte kullanıyorsa bu süre 2 yıl seviyelerine düşebilecektir. Bir diğer unsur ise aracı çok az kullanmak ya da hiç kullanmamaktır. Böyle durumlarda da iyinin aksine olumsuz sonuçların doğduğunu, hatta akülerinizin bu şekilde çok daha kısa sürede bittiğini söylemek mümkündür.

Akünün ömrünü uzatan etkenler de vardır. Bunların en başında aracınıza yaptığınız doğru ve rutin bakımlar gelmektedir. Aracınızın doğru performansta çalışması akünüzün ömrünü ve verimliliğini artıracaktır.

Akkaya Otomotiv, “Aküler garanti kapsamına girer mi?” sorusuna vereceğimiz cevaplar özetle bu şekildedir. Ancak, aşırı şarj sebebi ile ortaya çıkan yanmaların ve bunların benzeri sorunların garanti kapsamında yer almayacağını belirtmekte fayda vardır.  

İlgili Konular

Akü Kışın Donmaması İçin Ne Yapılır?

Akü Kışın Donmaması İçin Ne Yapılır?

Kış mevsiminin ülkemizde sert ve çetin geçmesi, bu mevsimde araçlar için birçok sorunla karşı karışıya gelmektedir. Bunlardan biri belki de önemlisi sık yaşanan akü donmalarıdır.

Rehbere git

Güngören Oto Sanayi

Bağcılar içerisinde yer alan Güngören oto sanayi, araçların bakım, onarım ve değişimlerinden sorumlu araç bakım servisidir. Servis, İstanbul’da merkezi bir konumda bulunmaktadır. Müşteriler için oluşturulmuş usta sertifikalı ve alanında eğitimli kadro ile hızlı bir sürede doğru hizmeti sağlamak adına Güngören oto sanayi, 7/24 hizmet vermektedir.

Rehbere git
Güngören Oto Sanayi
Araç lastik tamiri nasıl yapılır?

Araç lastik tamiri nasıl yapılır?

Geçmişte lastik patlamasını yolda kalarak öğrenebiliyorken artık günümüzde üretilmiş yeni nesil teknolojiye sahip araçlar sayesinde, araç basıncının azaldığını veya söndüğünü sensörler sayesinde öğrenebiliyoruz.

Rehbere git

Kusurlu Amortisör Muayeneden Geçer Mi?

Patlak Amortisör Nedir; Aracın süspansiyon sistemi, içerisinde helezon ve amortisör yayları bulunmaktadır. Darbenin etkisiyle enerji depolayarak depoladığı bu enerjiyi geri bırakan helezon yayın, yay sayısını kontrol altına almak ve aracın sekme sorunu ile karşılamasını önlemek amacıyla amortisör sistemi kullanılmaktadır. Amortisör sistemi, yağ ile çalışan bir basınç tüpüdür. Sistemde oluşan deformasyonlar sonucu, amortisör içerisinde bulunan yağın dışarı çıkması olayı halk arasında "patlak amortisör" olarak adlandırılmaktadır. Bu durum amortisörün performansını durdurma...

Rehbere git
Kusurlu Amortisör Muayeneden Geçer Mi?